Parówki sojowe śniadaniowe 200g Polsoja
Opis
Tradycyjne śniadaniowe parówki sojowe to dobry wybór na pierwszy posiłek dnia dla dzieci i dorosłych. Składają się w 100% z surowców roślinnych, dlatego stanowią bezpieczną i smaczną alternatywę dla wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają łatwo przyswajalne białko sojowe, wapń, żelazo. Posiadają korzystny profil kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cholesterolu, konserwantów oraz są wytworzone z soi niemodyfikowanej genetycznie. Parówki przeznaczone są do spożycia na gorąco. Po wyjęciu z osłonek można je podgrzewać w wodzie, kuchence mikrofalowej, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Świetnie smakują także jako dodatek do zup, wegetariańskiego bigosu i zapiekanek. Opakowanie zawiera 4 kiełbaski. Produkt pasteryzowany. Nie zawiera konserwantów.
Skład:
woda, białko sojowe (13%),olej roślinny, gluten pszenny, metyloceluloza – substancja
zagęszczająca, dekstroza, sól kuchenna, skrobia kukurydziana E1422, karagen -
substancja zagęszczająca, aromaty i ekstrakty przypraw naturalnych, przyprawy
naturalne, hydrolizat białka roślinnego, ekstrakt drożdżowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia 183 kcal / 765 kJ; białko 14,1 g; węglowodany 7,7 g; cukry 2,5 g; tłuszcze 10,7 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; błonnik 0,6 g; sód 0,9 g.