Budyń czekoladowy b/gluten BIO 40g AMYLON
Opis
Składniki: skrobia
kukurydziana*, odtłuszczone kakao* 20%
*produkty z upraw ekologicznych
Informacja
o alergenach: Produkt
może zawierać mleko i jajka.
Dodatkowe
składniki potrzebne do przygotowania: 0,5 l mleka (lub innego płynu, np.:
napoju ryżowego, sojowego, wody), 2 łyżki cukru.
Sposób
przyrządzenia: Z 0,5 l mleka
(lub innego płynu) odmierzyć 2/3 ilości i zagotować z 2 łyżkami cukru. Pozostałe
mleko dokładnie wymieszać z zawartością torebki. Kiedy mleko się zagotuje, wlać
mieszaninę mleka z budyniem i gotować jeszcze przez 2 minuty ciągle
mieszając.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g proszku |
Wartość energetyczna |
1428 kJ/ 337 kcal |
Tłuszcz |
2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g |
Węglowodany |
71,7 g |
w tym cukry |
0,1 g |
Białko |
4,3 g |
Sól |
0,02 g |
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g gotowego produktu* |
Wartość energetyczna |
398 kJ/ 94 kcal |
Tłuszcz |
1,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,0 g |
Węglowodany |
17 g |
w tym cukry |
10,8 g |
Białko |
3,2 g |
Sól |
0,09 g |
*wyrób przygotowany z mlekiem (1,5% tłuszczu) i dwoma łyżkami cukru
Sposób
przechowywania: Przechowywać w
suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Masa
netto: 40
g
Cechy produktu
Bez cukru | Tak |
Bez orzechów | Tak |
Bez soi | Tak |
Bezglutenowe | Tak |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Tak |