MASŁO MIGDAŁOWE PRAŻONE 185G PRIMAVIKA






Opis
Orzechy nerkowca oraz migdały wykazują najsłabsze działanie alergizujące wśród orzechów. Dlatego spożywanie migdałów poleca się kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym, gdyż zawierają dużo żelaza, neutralizują objawy zgagi i wspomagają laktację. Masłem migdałowym możecie posmarować świeży żytni chleb, przełożyć powidłami śliwkowymi i zabrać ze sobą w drogę jako energetyczną przekąskę. Spróbujcie też wersji wytrawnej: dodatek masła migdałowego może zmienić zwykłe warzywne leczo w wykwintne danie.
Składniki: migdały prażone 99%, sól morska.
Informacja o alergenach: Zawiera migdały. Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i sezam.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 18,5 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
2604 kJ/ 628 kcal |
481 kJ/ 116 kcal |
6% |
Tłuszcz |
52 g |
9,6 g |
14% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,8 g |
0,7 g |
4% |
Węglowodany |
19 g |
3,5 g |
1% |
w tym cukry |
4,6 g |
0,9 g |
1% |
Białko |
21 g |
3,9 g |
8% |
Sól |
0,66 g |
0,12 g |
2% |
*RWS – referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Tłuszcz
z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkujemy
bez użycia glutaminianu monosodowego.
Sposób przechowywania: Przechowywać w w temp. pokojowej.
Masa netto: 185 g