Pasta Shiro Miso 500 g
Opis
Koreańska pasta miso biała (jap. shiro miso) z fermentowanej soi i ryżu, zawierająca duże ilości protein, witamin i minerałów. Pastę miso używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat. Miso używa się także w Korei. Na 1 litr zupy miso potrzeba 3-4 łyżki (ok. 60-80g) pasty.
Składniki: mąka pszenna, woda, soja, sól,alkohol, konserwant (sorbinian potasu), wzmacniacz smaku (glutaminian sodu).
Produkcja: Korea.
Cechy produktu
Produkt chłodniczy | Nie |
Bez oleju palmowego | Tak |
Bez cukru | Tak |
Bez orzechów | Tak |
Bez soi | Nie |
Bezglutenowe | Nie |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Nie |