Pasztet warzywny z cieciorką 160g PRIMAVIKA





Opis
Pasztet o łagodnym smaku i delikatnej, kremowej konsystencji. Wyprodukowany z cieciorki i warzyw, dostarcza sporo błonnika, a także białka, potasu, wapnia i magnezu oraz witaminy C i A. Dla wzmocnienia smaku polecamy podawać go z kiszonym ogórkiem i pomidorem. Pasztet to świetna alternatywa posiłku w podróży lub pracy.<?xml:namespace prefix = "o" />
Składniki: woda, cieciorka 35%, marchew 21%, seler 7%, pietruszka 7%, cebula 7%, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny (bez glutenu), por 1,4%, hydrolizaty białka roślinnego (zawierają: soję i gluten), sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego.
Informacja o alergenach: Zawiera soję, seler, gluten. Może zawierać sezam i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 26 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
607 kJ/ 145 kcal |
158 kJ/ 38 kcal |
2% |
Tłuszcz |
5,2 g |
1,4 g |
2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
0,1 g |
1% |
Węglowodany |
20 g |
5,2 g |
2% |
w tym cukry |
3,1 g |
0,8 g |
1% |
Białko |
4,5 g |
1,2 g |
2% |
Sól |
1,5 g |
0,4 g |
7% |
*RWS – referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Sposób przechowywania: Przechowywać w temp. pokojowej.
Masa netto: 160 g
Cechy produktu
Bez cukru | Nie |
Bez orzechów | Nie |
Bez soi | Nie |
Bezglutenowe | Nie |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Nie |