Pulpety w sosie pomidorowym 430g PRIMAVIKA
Opis
Pulpety, przypominające w smaku mięsne. Przygotowane są ze specjalnie przetworzonego białka pszennego – glutenu i przypraw. Podane w oryginalnym, orientalnym sosie, w którym natkniemy się na kawałki papryki, cebuli i aromatyczny, chrupiący imbir. Idealne jako drugie danie, podane na gorąco z ryżem, kaszą lub ziemniakami i surówką.
Składniki: woda,
pulpety wegetariańskie 27% [woda, teksturowane białko pszenne,
olej rzepakowy, kaszka manna (pszenna)
mąka pszenna,
mąka kukurydziana], pomidory pelati 25%, [pomidory bez skórki, sok pomidorowy,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy], cebula, papryka świeża czerwona,
koncentrat pomidorowy 8%, bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa
suszone (marchew, natka pietruszki,
liścieselera,
por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma, przyprawy, aromat], sól,
hydrolizat białka roślinnego (zawiera soję),
imbir świeży, cukier, aromat z ekstraktu drożdżowego, przyprawy, zioła
(zawierają gorczycę).
Informacja o alergenach: Zawiera pszenicę, seler, soję, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 215 g |
% RWS* w porcji |
Wartość energetyczna |
603 kJ/ 144 kcal |
1296 kJ/ 310 kcal |
16% |
Tłuszcz |
7,1 g |
15 g |
17% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,7 g |
1,5 g |
8% |
Węglowodany |
13 g |
28 g |
11% |
w tym cukry |
1,9 g |
4,1 g |
5% |
Białko |
7 g |
15 g |
30% |
Sól |
1,0 g |
2,15 g |
36% |
*RWS – referencyjna wartość spożywcza dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Sposób przechowywania: Przechowywać w temp. pokojowej.
Masa netto: 430 g