Tofu wędzone V-expert 1,2 kg
Opis
Tofu Wędzone V-Expert – Wyjątkowy smak roślinnej alternatywy!
Tofu wędzone V-Expert to idealny wybór dla miłośników zdrowej kuchni oraz osób poszukujących roślinnych źródeł białka. Dzięki specjalnemu procesowi wędzenia, nasz produkt wyróżnia się głębokim, dymnym smakiem, który doskonale wzbogaca różnorodne dania. To tofu ma delikatną, ale jednocześnie sprężystą konsystencję, która świetnie sprawdza się zarówno w sałatkach, kanapkach, jak i w gorących daniach.
Wybierając tofu wędzone V-Expert, sięgasz po produkt bez konserwantów, idealny dla wegan i wegetarian. To także doskonałe źródło roślinnego białka, które wspiera zdrowy tryb życia. Odkryj, jak w prosty sposób możesz wzbogacić swoje menu, dodając tofu wędzone do codziennych posiłków!
Przepis na sałatkę z wędzonym tofu V-Expert i warzywami:
Składniki:
1 kostka tofu wędzonego V-Expert (200g)
100 g rukoli
1 papryka czerwona, pokrojona w kostkę
1 ogórek, pokrojony w cienkie plasterki
1 awokado, pokrojone w kostkę
50 g orzechów włoskich
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Tofu wędzone V-Expert pokrój w kostkę i delikatnie podsmaż na suchej patelni, aż lekko się zrumieni.
W dużej misce połącz rukolę, pokrojoną paprykę, ogórek oraz awokado.
Do warzyw dodaj podsmażone tofu oraz posiekane orzechy włoskie.
W osobnym naczyniu wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, sól i pieprz, tworząc dressing.
Polej sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
Serwuj od razu jako zdrowy, lekki posiłek.
Tofu wędzone V-Expert nadaje tej sałatce wyjątkowego smaku, a dzięki wysokiej zawartości białka, świetnie sprawdzi się jako pełnowartościowy, roślinny posiłek.
Skład: woda, ziarno soi, sól nigari - koagulant. Wędzone naturalnym dymem.
Alergeny: produkt zawiera soję i produkty pochodne, może zawierać gluten i zboża.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 131 kcal/546 kJ,
Tłuszcz (g): 7,3, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 1,3,
Węglowodany (g): 0,7, w tym cukry proste (g): 0,2,
Białko (g): 15,1 , Sól (g): 0,0015.
Błonnik pokarmowy (g): 2,5.
Przechowywanie: w warunkach chłodniczych w temperaturze od 2 do 8 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 dni. Produkt pakowany próżniowo.
Pochodzenie: Polska.