Wolni od glutenu
Opis
Doktor
Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze
spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika
niektórych zbóż. Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z
glutenu.
Książka
Wolni od glutenu doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w
badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od
mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury
diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia,
że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w
sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję,
poczucie niepokoju czy zamglenie umysłu, jak również na pewne zaburzenia
behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.