TORTILLA WRAPS BIO 240 g z błonnikiem - AMAIZIN
Opis
SKŁADNIKI
mąka pszenna*(57%), woda,
otręby pszenne*
(9%), olej rzepakowy*, cukier trzcinowy*, kwas: kwas mlekowy, sól morska,
białko sojowe*,
maltodekstryna*, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, ekstrakt z ryżu*,
glukoza*, dekstroza*, zioła* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Zawiera
dwa razy więcej błonnika na 100 g niż zwykła tortilla.
Idealna
dla dzieci. 6 placków w opakowaniu.
Tortille
mogą być wypełnione prawie wszystkim: różnymi rodzajami mięs, ryb, fasolą,
sałatkami, tofu, sosami.
Odpowiednia
także do wypełnienia lodami czy bitą śmietaną jako danie na
przyjęcie.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wyjąć
tortillę z opakowania i podgrzać:
-
patelnia: pojedynczo podgrzewać po obu stronach przez kilka sekund;
-
piekarnik nagrzany do 200 st. C: pojedynczo tortille opiekać pod przykryciem
przez 1 minutę;
-
mikrofalówka moc 800 W: pojedyncze tortille podgrzewać przez 10 sekund lub
wszystkie (6 szt.) przez 1 minutę.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Warość
energetyczna -1359 kJ / 323 kcal
Tłuszcz
- 8,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
Węglowodany
- 50,6 g
w
tym cukry - 3,9 g
Błonnik
- 3,9 g
Białko
- 9,0 g
Sól
- 1,58 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3 dni.
Cechy produktu
Bez cukru | Nie |
Bez orzechów | Tak |
Bez soi | Nie |
Bezglutenowe | Nie |
Fair Trade | Nie |
Raw | Nie |
Ekologiczne | Tak |